Това съобщи Радослав Лазаров от Варненската окръжна прокуратура, цитиран от Varna24.bg.
Екип от многопрофилната болница за активно лечение „Света Анна" пък ще извърши аутопсия на тялото на починалия Георги, за да се установи дали ударите са били причината за смъртта.
Радослав Лазаров съобщи още, че след като стане известна точната причина за смъртта на момчето ще бъде решено дали срещу 15-годишния Тодор Панайотов ще бъде повдигнато обвинение, но това ще стане на по-късен етап.
По информация от полицията Панайотов е задържан за 24 часа, но след изтичане на този срок ще бъде предаден на родителите си, защото е непълнолетен. По случая е образувано досъдебно производство по член 124 от Наказателния кодекс за причиняване на смърт по непредпазливост.
Директорът на професионалната техническа гимназия, където са учили двете момчета - Ирма Дукова, заяви, че те не са били агресивни и не е имало никаква предварителна информация за конфликт между тях.
15-годишният Тодор обаче бил кикбоксьор. Стана ясно, че свидетели на сбиването са били не само ученици, но и възрастни хора, но никой от тях не се е опитал да предотврати конфликта.
Убитият Георги и Тодор не са регистрирани в детска педагогическа стая във Варна, съобщи Николинка Даскалова, директор на Регионалния инспекторат по образование – Варна, цитирана от "Фокус".
Късно снощи в Професионална техническа гимназия Николинка Даскалова е проведена среща с директора и с класните ръководители на учениците. Набелязани са мерки за допълнителна работа с децата от училището и най-вече с децата от класовете на момчетата. По време на инцидента часовете са били свършили и голяма част от децата са научили за нещастния случай от медиите. Ако е необходимо ще им бъде осигурена и допълнителна помощ от психолози.