Двете момчета са се сбили в района на супермаркет „Макао” срещу пожарната. Те са съученици в механотехникума във Варна и са се срещнали на улицата.
Сигналът за инцидента е подаден от граждани около 14 часа. На местопроизшествието е пристигнал автопатрул на Трето районно управление, съобщиха от МВР, предаде БТА.
От Националния медицински координационен център съобщиха, че обаждането за лежащото на улицата пребито момче е постъпило в 13.43 часа в Спешна помощ – Варна. Екипът пристигнал на място в 13.51 часа и установил, че детето е в клинична смърт. Пристигнал и втори - реанимационен екип, в 14.03 часа.
Двете момчета са имали спор, който са обсъждали в интернет чат и са се разбрали да се видят. Отишли са на срещата с няколко приятелки, които са били като агитка. Боят е продължил около десет минути и не е бил ожесточен. Момчето е закарано в болница, където била констатирана смъртта му. Доц. Лилия Петкова съобщи, че младежът е бил докаран без сърдечна дейност. По него не е имало видими следи от нараняване.
От полицията във Варна първоначално заявиха, че не биха искали да дават повече информация за случая, тъй като родителите на починалото момче все още не са уведомени за трагедията.
По-късно стана ясно, че жертвата се казва Георги Чакъров, а младежът, който е причинил смъртта му - Тодор Панайотов, който е задържан.
По предварителни данни момчето е било болно от епилепсия. Утре ще му бъде извършена аутопсия от съдебни медици. Майката на Георги Чакъров, която чакаше пред болницата, обаче през сълзи каза, че той е вземал хапчета, но не е имал доказана диагноза за епилепсия, предаде "Фокус". Началникът на Регионалния инспекторат на Министерството на образованието Николина Даскалова заяви, че в момента психолози разговарят със съучениците на двамата. Вероятно утре ще стане известно точно какво се е случило.