Огромен трафик и километрични задръствания на магистрала "Струма" в един от последните уикенди на лятото. Преминаването на "Кулата" отнема на шофьорите между час, час и половина, а тапата по магистралата започва от село Марикостиново, което е на около 5 км от граничния-контролно пропускателен пункт, предаде NOVA.

Причина за натовареното движение са многото автомобили, които се отправят към южната ни съседка. Oт Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) също докладваха за изключително интензивен трафик на "Кулата", като по техни данни колоната е над два километра.

"Работим на максимално възможните пет трасета за леки автомобили и автобуси и едно трасе за товарни автомобили, но инфраструктурата на граничния контролно-пропускателен пункт "Промахон" не позволява да се отворят повече трасета", обясни пред БТА дежурният служител на ГДГП.

Трафикът е интензивен още от сутринта. През целия ден българските гранични служители работят на максимален капацитет, посочи още дежурният служител.

Интензивен е трафикът за леки автомобили и на граничния пункт "Маказа". Препоръчва се на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен "Кулата" и "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - "Илинден", "Златоград", "Ивайловград", "Капитан Петко войвода".

През граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси, припомниха от Главна дирекция "Гранична полиция".

Снимка: БТА

Снимка: БТА