Двама единайсетокласници от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик намериха чанта с крупна сума пари и я върнаха на собственичката й. За доблестната им постъпка ръководството на училището ще ги награди с грамота. 

На 31 октомври вечерта Васил Араланов и Димитър Тричков намират чанта на кръстовището на булевардите "Георги Бенковски " и "Христо Ботев" в областния град. В нея момчетата виждат голяма сума пари, както и телефон. 

Васил и Димитър успяват да отключат телефона, който няма парола, и звънят на последния набран номер. Оказва се, че това е дъщерята на жената, която е изгубила парите. Тя е земеделски производител от близко село, която има сергия на градския пазар в центъра на Пазарджик. В чантата освен пари е имало пликче с дебитна карта с листче с паролата към нея. В картата е имало също голяма сума от преведени пари от държавна субсидия.

Торбата, по думите на жената, е изпаднала от семейния бус. Парите, телефонът и дебитната карта са предадени на собственичката.

Вчера тя лично отишла в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт, за да благодари на Васко и Димитър.

На среща с директора Таня Благова, жената разказала за добрата постъпка на момчетата.

ПГИМ ще връчи грамоти за доблестна постъпка на единайсетокласниците.

"Възхитена съм от това, че при нас има толкова добри деца. Въпреки, че ние обучаваме нашите ученици, възпитанието за честност и почтеност е от семейството.", коментира директорът Таня Благова, която  разговаря и с родителите на Васко и Димитър.