Ученик от ГПЧЕ "Ромен Ролан" в Стара Загора е настанен в Инфекциозното отделение на УМБАЛ Стара Загора с начална пневмония след положителна проба за Covid-19. Това съобщи за БНР изпълнителният директор на болничното заведение проф. Йовчо Йовчев.

Преди дни бе съобщено, че ученик от 12 клас в гимназията е с положителна проба. Паралелката, в която учи, бе поставена под домашна карантина на 20 септември. 

В същото училище с COVID-19 бе диагностициран и преподавател, който е използвал лични предпазни средства и не е бил в пряк контакт с ученици и други представители на персонала.

След домашно карантиниране е хоспитализиран още един човек от общо 19-те новорегистрирани с коронавирус в областта. 12 са от град Стара Загора, един е от Раднево, останалите са от различни населени места, допълни проф. Йовчев. Няма информация сред новозаразените да има още ученици или деца от детски градини.

В областта няма колективи с повече от трима с коронавирус, каза още проф. Йовчев.

В клиниката по анестезиология двама души са на командно дишане, а други двама са на кислородна маска, но всички са в стабилно състояние.