40-годишният мъж слиза от лъскавия си "Мерцедес" пред жилищната кооперация на ул. "Сребърна" в столичния квартал "Хладилника". Спокойно тръгва към входа, когато килърите откриват огън. 

Маринов побягва през градинката към съседния блок на ул. "Христо Ценов", но убийците го настигат и го ликвидират с изстрели в гърба и главата. Трупът остава да лежи до джип. Открива го часове по-късно случаен минувач и подава сигнал в полицията. 

При първоначалния оглед е установено, че Нарциса е убит с два куршума в гърба и един в главата. В градинката между блоковете е намерен заглушител и 4-5 гилзи от 9-милиметров пистолет. 

Според криминалистите, една от версиите е, че убийството е ответен удар във войната между представители на бившите групировки ВИС и СИК. Дни преди разстрела на Румен Маринов в София са убити соченият за наследник на боса на СИК Поли Пантев - Евгени Стефанов-Женята и Николай Зарев-Данкина.

Според друга версия, кумът на Георги Илиев е поръчан от Мето Илиенски, който изчезна мистериозно два дни по-късно и години по-късно официално бе обявен от съда за мъртъв. Слуховете са, че Илиенски бил ликвидиран лично от Главния (Георги Илиев - бел.ред) заради убийството на Румен Маринов. 

Столични криминалисти намекват за запис на телефонен разговор между боса на ВИС-2 и Нарциса, направен няколко минути преди простреляният да издъхне, в който Маринов съобщил по телефона на Илиев имената на убийците си.

Нарциса е роден през 1963 г. Тренира борба до 1990 г., след което се включва в силовите групировки. Той е сред основателите на ВИС заедно с Васил Илиев, Георги Илиев и Николай Цветин.

След убийството на Васил Илиев през 1995 г., Румен Маринов става част от новосформираната „ВАИ Холдинг“ и съдружник в три фирми с Георги Илиев. Това са „Дерби-94“, „Рик-Г“ и „Диамант клуб“.

„Дерби“ и „Диамант“ са за ресторантьорство, вътрешна и външна търговия, туризъм. Първата фирма е ликвидирана през 1997 г. Маринов е бил съдружник и с ливанеца Халид Джорджес Заатар във фирма „Мода“. През този период Нарциса е многократно разпитван от полицията за спекула, хазарт и финансови измами.

И до днес доказателствата по убийството му се съхраняват в МВР, но няма лица, които да са официално обвинени и осъдени, а давността по разследване на убийството му изтича през 2023 г.