Жестокото нападение станало снощи около 21 часа до чешма край река Каяклийка между селата Бодрово и Върбица, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Там Димитър Запрянов бил нападнат от трима мъже с качулки, които наляли в устата му парлива течност. Час по-късно сигналът за инцидента бил подаден в РПУ- в Димитровград от местния център за спешна и неотложна медицинска помощ. Оттам съобщили, че при тях е приет мъж със симптоми на отравяне.

С изключително тежко състояние пострадалият бил транспортиран в хасковската болница, където лекарите се опитали да го стабилизират, за да го оперират, съобщава местният сайт Haskovo.net. Извикан бил и консултант от пловдивската токсикология, според когото Запрянов е отровен с киселина от неустановен вид. Мъжът е бил с тежки изгаряния на хранопровода и въпреки усилията на медиците починал около 10 часа днес.

Според кметицата на село Бодрово Мария Господинова, Димитър Запрянов е бил изключително добър и свестен човек.
Има животновъдна ферма, гледа 30 крави. На никого не е отказвал помощ. Притежава багер и трактор, много често е услужвал на съселяни почти без пари. Всички сме потресени, не можем да си обясним причините за нападението“, добави тя.
Според нея няма информация мъжът да е бил изнудван или заплашван.

Запрянов живеел сам, нямал съпруга и деца.
„Стягаше сватба на 10 август, щеше да жени дъщерята на сестра си“, каза още кметицата. 82-годишната майка на убития Димитър все още не знае какво е станало със сина й. Хората предпочели да не й казват още, за да не получи удар, съобщава Булфото.

По случая е образувано досъдебно производство. Говорителката на полицията в Хасково Нина Николова заяви, че се работи по две версии за смъртта на Запрянов - убийство и самоубийство, предаде БТА. По думите на Николова втората версия е за самоубийство, защото мъжът бил по бельо в местността до чешмата. Той успял да се върне с колата си в селото, откъдето съседи го откарали в центъра за спешна и неотложна медицинска помощ в Димитровград.

Последна актуализация в 15.04 ч.