Вече е сигурно, че криминално проявеният Емил Чачев, с прякор Ембака, е извършителят на престъплението, съобщиха за Нова телевизия от полицията.

Мъжът е от санданското село Лешница. В акцията по неговото издирване участват служители на реда от цялата страна.

На въпрос дали убиецът е имал съучастник, който се е предал в полицията, директорът на ОД на МВР - Благоевград Христо Разсолков, беше категоричен, че извършителят на престъплението е само един.

"От вчера са разпитани много хора, но извършителят е един, в момента на престъплението е бил със съпругата си", каза Разсолков.

Той поясни, че за момента няма информация, дали извършителят е в пределите на страната.

"Предвид богатото криминално минало на издирвания, едва ли ще премине през граничен пункт", каза още Разсолков.

Вчера около 13.40 ч. в полицията в Сандански е подаден сигнал за пътно-транспортно произшествие между два автомобила с последвала физическа саморазправа при разклона за село Левуново.

Пристигналият на място полицейски екип обаче открива само един автомобил без щети и пътници. Открит е и тежко пострадал мъж. Установено е, че той е 47-годишният столичанин Николай Чавиев, ръководител на охраната на строителния обект.

Една от основните версии е, че причината за нанесения побой е направена забележка от страна на убития, че участъкът е затворен за движение на коли. Извършителят е нападнал жертвата си с нож и камъни.

Започна да се разпространява и версията, че смъртта на Николай може и да е нещастен случай, при боя да е паднал и да е наранил главата си. Свидетелите, обаче опровергават тази версия и твърдят, че 47-годишният служител е ударен с камък умишлено.