Труповете са открити от брата на мъртвата жена, който около 13 часа днес отишъл до къщата на улица "Дунав" 3, за да види сестра си. Когато стигнал обаче, установил, че вратата е заключена и се обадил на съпруга на сестра си, който бил на работа. Той му разрешил да разбие вратата и да влезе в жилището. Вътре намерил телата на сестра си и племенницата си. По труповете на Гергана Иванова и дъщеря й Даяна са открити множество наранявания от остър предмет, вероятно нож, уточниха от полицията.
Убийство е единствената версия, по която работим в момента. По телата са открити множество порезни и прободни рани, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас главен инспектор Милен Димитров. По думите му най-вероятният извършител на жестокото престъпление е 17-годишен младеж. Младежът е от Карнобат и е открит заключен в банята на дома на убитите, след неуспешен опит за самоубийство.
Милен Димитров отказа да даде повече информация за причините за извършеното деяние.
Кметът на община Карнобат Георги Димитров заяви, че убитата жена е работила в съда като секретар-деловодител, предаде "Фокус". Съпругът й Николай от години работи в складовете на местен бизнесмен, съобщи Дарик. Семейството живее във фамилната къща на мъжа. 9-годишната Даяна е единствената им дъщеря. Роднини и близки описаха семейството като кротко и безконфликтно.