Симеонов убил Йовчева, регионален директор в банков клон в Бургас, заради отказан кредит в размер на 1,5 милиона лева. 57-годишният мъж е собственик на фирма за изкупуване на билки, гъби и горски плодове в Сунгурларе.

Преди време бизнесменът изтеглил голям ипотечен кредит. Имал затруднения с изплащането му и кандидатствал за нов, но Йовчева му отказала. Това станало и причина за кървавата саморазправа.

Убийството бе извършено вчера около 8.15 ч. пред магазин за плодове и зеленчуци в центъра на града. Два часа по-късно Симеонов отишъл в РПУ-Сливен и се предал.

От прокуратурата съобщиха, че Симеонов е направил пълни самопризнания и е оказал съдействие на разследващите.

При огледа на управлявания от него лек автомобил „Мазда” е намерен незаконен пистолет „Макаров” с изтрити номера. Тепърва ще се изяснява как мъжът е придобил оръжието.

От днес с прокурорско разпореждане мярката за задържане на бизнесмена е удължена на 72 часа, съобщиха bTV и Нова телевизия. След това държавното обвинение ще поиска от съда постоянна мярка "задържане под стража" за Симеонов.

Той е завършил Националния военен университет във Велико Търново. Разделен е със съпругата си Соня, която живее в София и работи в Министерство на отбраната. Симеонови имат двама сина.

В 11 часа днес роднини и приятели изпратиха Павлинка Йовчева в последния й земен път, съобщи бургаският сайт "Флагман". Ритуалът бе на бургаските гробища. От дома й ковчегът бе изнесен само от най-близките. Жилището на Йовчеви се намира на 100 метра от мястото, където жената бе убита.