Изданието направило проверка на плажа след оплаквания на туристи в курорта, че цялата плажна ивица е заета от чадъри, които се плащат по 5 лв. на ден, а свободната зона е малка част в края на плажа, предаде "Фокус" .
Проверка на място показала грубо погазване на закона и мутренско отношение на персонала, насилие и изнудване. Около 1500 са чадърите на плажа в Ахтопол и хората са принуждавани да си плащат, без да им се налага да ги ползват или пък са изтиквани в края на ивицата в опасна зона. 
Проверката е показала и друго разминаване - в зоната с платените чадъри флагът бил жълт, а за свободно ползване червен. Коментарът на спасителите бил, че на едно място морето дърпа, а на другото не.
На плажа няма тоалетни и душове, показва още репортерската проверка.
Концесионер на плажа е „Стингър” ЕООД със собственик Дончо Дончев. Софийската фирма се прочу още през лятото на 2004 г. ,когато служители пребиха летовник, който не пожела да си плати за чадър. Също така мутри на концесионера изхвърлили жена в морето заедно с багажа, съпруга и малко дете, след отказ да плати за чадър.