Трима от мигрантите, хоспитализирани във Военномедицинска академия (ВМА), днес са изведени от реанимация и са настанени в Клиниката по токсикология на лечебното заведение, съобщиха от пресцентъра на ВМА.

След инцидента край село Локорско във ВМА бяха приети осем от пострадалите мигранти. Трима от тях бяха настанени в Клиниката по спешна токсикология. Четирима бяха настанени в реанимация в тежко състояние. Вчера от лечебното заведение съобщиха, че са изписали петима от хоспитализираните пациенти, тъй като състоянието им не изисква продължаване на болничното лечение. Състоянието на трима други обаче оставаше тежко.

В реанимация остава един от пострадалите мигранти, настанен в "Пирогов".

Общо 34 души, пътували в тайника на камиона-ковчег, бяха откарани в няколко болници в София в петък. Много от тях вече са изписани от лечебните заведения.

В камиона, превозвал нелегални мигранти, бяха открити телата на 18 души. Данните от аутопсиите показват, че те са загинали бавно и мъчително заради недостиг на кислород и заради физическия натиск, причинен от твърде многото хора, скрити в тайника на превозното средство.

По случая са арестувани 7 души като според следствието става въпрос за организирана престъпна група за трафик на мигранти.

Разследването продължава.