Вече трети ден столичната полиция издирва 83-годишната Еличка Георгиева Шумилина от София, която изчезна безследно на 15 юни. Възрастната жена, която е тъща на социалния антрополог и политолог Васил Гарнизов, е видяна за последно около 13 часа в петък, когато напуска дома си в столичния жк "Дружба-1".

Еличка Шумилина е висока около 162 см, с пълно телосложение, къса коса и кафяви очи. Няма данни за това с какво е била облечена. Възрастната жена е трудно подвижва, придвижва се с бастун.

"Знае си адреса, не страда от деменция, макар че позабравя. Била паднала някъде недалеч от дома си, възпълна и с болки в краката, та не могла да стане. Поддържахме връзка по телефона, докато я търсихме, беше във добра умствена форма - ядосваше се, че сме близо, а не я намираме; междувременно батерията на мобилния изгоря и ... два дена безплодно издирване. Не знаем точно с какви дрехи е излязла. За последно я чухме по телефона в петък в 18 часа; по координатите на мобилния все още си е била в Дружба 1; обаче този район е щателно проверен многократно още през първите 12 часа. Така че сега сме в ситуация да не знаем нищо", написа във Фейсбук Гарнизов.

От полицията призовават хората, които имат информация за възрастната жена, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112, 02/9825310, 02/9827339 или в най близкото районно управление.