Движението ще бъде ограничено в по едно платно за движение при строителните работи от едната страна и след това ще бъде изместено в другата при започването на строителството там, предаде БТА.
На 8 ноември ще бъде пуснато трамвайното движение през надлез "Надежда", а на 20 ноември - новата връзка между бул. "Ломско шосе", ул. "Бели Дунав" и бул. "Рожен", която ще се използва при започването на строителните работи по "Ломско шосе" за участъка от надлез "Надежда" до станция "Обеля".
Няма да се спира трамвайното движение до Централна гара, заради създадената нова организация на строителството на метрото там. Вероятно ще се стигне само до единични поетапни спирания на движението през "Лъвов мост" заради новата организация на строителството.
Строителството на метрото при ЦУМ също няма да доведе до спиране на движението, а до изместването му в едното и след това в другото платно. През есента на 2010 година започва строителството на метрото на кръстовището на бул. "Витоша" и бул. "П. Евтимий". Предстои учредяването на процедура за преминаване и изграждането на временно трамвайно обръщало в района на "Енергопроект", до което ще се движат трамваите по 9-а линия по време на изграждането на метростанция "Джеймс Баучер".