Пускането на парното ще се извърши в следната последователност - първо в детски градини, училища, здравни и социални заведения, след това в жилищни сгради, а накрая и в обществени и офис- сгради. Клиентите на "Топлофикация София" имат възможност на 17 и 18 октомври  (събота и неделя) да поискат предсрочно пускане на отоплението, посочват от дружеството. За целта в двата почивни дни от 09.00 до 15.00 часа във всички топлорайони ще има дежурни служители, които ще изпълняват заявките.
За предсрочно пускане на отоплението е необходимо клиентите да представят заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.
Във връзка с предстоящото от понеделник общо пускане на отоплението в столицата, дружеството дава възможност на клиентите, които желаят включване на по-късен етап, да заявят в обслужващия ги топлорайон писмено искането си и да представят решение от общото събрание. В случай, че през следващите дни температурите се повишат, абонатните станции ще се самоизключат, тъй като са оборудвани с автоматични системи за управление.
Топлофикация напомня на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението.
Призоваваме нашите клиенти да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна и топловодна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил, предупреждават от "Топлофикация София".
Топлофикационното дружество напомня отново, че за да бъде осигурено постоянно, надеждно и качествено топлоподаване през настъпващия отоплителен сезон, клиенти са длъжни коректно и в срок да заплащат месечните си сметки за доставената им топлинна енергия, за да може от своя страна топлофикация да заплаща в срок доставките на природен газ от "Булгаргаз".