"Топлофикация София" предлага на КЕВР увеличение с 4% на цената на топлоенергията от 1 юли 2018 г.  От дружеството съобщиха, че през тази година предвиждат подмяна на 20 км топлопроводи. Изразиха обаче и съмнение, че ще успеят да осъществвят инвестиционната си програма - от една страна имат нужда от време, от друга - от средства.

Топлопроводи ще се подменят в центъра на София, в кварталите "Младост" 3, "Света троица", покрай Трета градска болница. Ще се довършват участъци и в "Обеля".

Ремонтите по мрежата започват на 5 юни, като намерението е да приключат до края на септември.

От "Топлофикация" напомниха, че в центъра на столицата има 1000 км тръбопроводи, положени от 1957 г. до края на 80-те години на миналия век. Стремежът им е ремонтът по мрежата да минава в максимално кратки срокове, но някъде това не било възможно. Вероятно най-дълго ще продължи ремонтът в кв. "Младост". 

Топлоподаването ще бъде спирано поетапно, по квартали.

Голяма част от ремонтите ще бъдат през август, когато София е най-празна, заявиха от дружеството.

Вижте графика за плановите ремонти >>

От 20-и до 29 август ще бъде спряна работата на ТЕЦ "София", като без топла вода ще останат абонатите в централната градска част.

В този период ще бъде извършен преглед на съоръженията в топлоизточника, както и при необходимост ремонт на отделни модули. Без топла вода по това време ще останат клиентите от Централна градска част, които живеят в карето между ул. "История Славянобългарска", бул. "Данаил Николаев", ул. "Проф. Милко Бичев", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Фритьоф Нансен", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Прага", бул. "Пенчо Славейков", бул. "Ген. Тотлебен", ул. "Йоаким Кърчовски", ул. "Дамян Груев", района на "Руски паметник", Зона Б - 5, Зона Б -17, Зона Б-18, Зона Б-19, ул. "Опълченска", бул. "Княгиня Мария Луиза", района на Сточна гара, ж.к "Банишора", ж.к "Света Троица" и ж.к "Фондови жилища".

През летните месеци ще бъде реконструирана и топлопреносната мрежа по улиците "Граф Игнатиев" и "6-ти септември".