Това съобщиха от компанията във връзка с публикации в медиите за спиране на тока в хасковската хирургия по време на операция.
За извършване на планираните изключвания бе избран месец октомври като месеца с най-малка средна консумация на електроенергия преди натоварения зимен сезон, посочват от EVN Bulgaria. В случая с Многопрофилна болница за активно лечение Хасково – изключванията там бяха извършени съгласувано с управлението на болницата. Първоначалният график на планираните изключвания бе коригиран, за да се постигне по-кратко времетраене на изключванията. Така благодарение на прецизната и коректна съвместна работа на техническия екип на болницата и групите от Клиентски Енергоцентър (КЕЦ) Хасково цялата профилактика на двата трафопоста на болницата бе направена в периода от 13.07 ч. до 14.25 ч. Т.е. вместо първоначалното планирано изключване на единия трафопост за два часа от 13.00 до 15.00 ч. и на втория – за един час от 15.00 до 16.00 ч., изключването стана едновременно и на двата трафопоста за един час и 18 минути.
Отново по повод изнесената информация от компанията са разговаряли със зам. директора по стопанската дейност на МБАЛ Хасково, който също потвърди, че всички отделения в болницата са били уведомени предварително за новия съкратен график за планираните изключвания. Прекъсване на електрозахранването към операционната не се е допускало. Електрогенератор на болницата е в непрекъсната готовност да осигури ел. енергия при необходимост. 
По време на прекъсването на тока хирурзите в хасковската болница са извършвали спешна операция на жлъчка. Наложило се веднага да бъде включен генератор и хирурзите довършили операцията на аварийно осветление, съобщиха вчера от болницата.