Свещи в памет на загиналите в Държавата Израел от терористичната атака на "Хамас" бяха запалени пред Паметника на спасението на българските евреи в София.

Още снимки вижте тук >>> 

В началото беше запазена минута мълчание в памет на жертвите. След това прозвучаха химните на България и Държавата Израел, като и двата бяха изпяти от присъстващите хора. Пред Паметника на спасението бяха оставени и цветя. Свещ запали и посланикът на Държавата Израел Йосеф Леви Сфари, предаде БТА. 

"Еврейският народ е силен и ще превъзмогне и това. Ние ще победим не само заради Държамата Израел и евреите, а защото срещу тероризма трябва точно това - безпощаден отговор и безпощадна борба, заяви председателят на Федерацията на ционистите Николай Гълъбов.

Бяха казани и молитва за мир и молитва за това отвлечените хора да се завърнат по домовете си.

Израелският военен служител бригаден генерал Дан Голдфус каза днес на брифинг, че броят на жертвите от изненадващата атака на "Хамас" в събота вече е над 1000.  Това е най-смъртоносната атака в историята на еврейската държава, отбелязва АП. Сегашната атака срещу Израел надхвърля по размери всички останали съвременни ислямистки нападения по Запада с изключение на атаките от 11 септември 2001 г., отбелязва Ройтерс.

Снимка: БТА

Снимка: БТА