С много прояви - изложби, концерт и конференция, България отбелязва 20-годишнината от членството си в НАТО.

Военни формирования от Сухопътните войски организират вчера и днес Ден на отворените врати в Ямбол. Изложена беше военна техника, по време на демонстрациите с вход свободен най-любопитни бяха децата.

Военните пък сложиха в ръцете на малчуганите оръжие и им показаха как се борави с него.

Вижте още снимки тук>>

Изложбата е отворена до 16:30 следобед, а от 18:00 часа тази вечер в София, на на площад "Княз Александър I", ще се състои тържествен концерт по случай 20 години от влизането ни в пакта, както и на 75-ата годишнина от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор.

Участват Гвардейският представителен духов оркестър, Представителният ансамбъл на въоръжените сили и Джаз-бендът на НАТО.

В концерта ще участват изпълнители от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, сред които Орлин Горанов, Надя Казакова, квартет "Армейска песен" и формация "Ладена", информират от МО.

Снимка: Булфото

Предвиден е и специален пропускателен режим за гражданите, които ще бъдат допускани през пунктове за проверка, разположени на ул. "Княз Александър I" до Българската народна банка; на бул. "Цар Освободител" между Българската народна банка и административната сграда на Народното събрание и на ул. "Дякон Игнатий" до Българската банка за развитие, заради което има и ограничения на движението в центъра.

Снимка: Булфото

Концертът "20 години България в НАТО" е организиран от Министерството на отбраната и Министерството на външните работи. Поканени са да присъстват ръководители и представители на държавни институции и на дипломатическия корпус у нас.

Снимка: Булфото

"Членството в НАТО ни прави сигурни", каза министърът на отбраната Тодор Тагарев в приветствието си на откриването на изложбата на Националния военноисторически музей "Българската армия - 20 години част от НАТО", която отвори врати ден преди годишнината.  

Снимка: Министерство на отбраната

Снимка: Булфото