Оказана му е медицинска помощ в болница и тази сутрин той е бил освободен за домашно лечение. Информацията за стрелбата е потвърдена официално от МВР.

Според източници на БНР "Хоризонт" простреляният е Георги Семерджиев, по прякор Жоро Шопа. Той е сочен като приближен на Евелин Банев -Брендо. Нападението е извършено около 01.20 часа в неделя.

По Семерджиев е стреляно с пистолет. По чудо само един от 4-те куршума го улучил. Стреляно е в гръб. „Куршумът е преминал през плешката и е излязъл навън, брат ми е жив“, каза Димитър Семерджиев-Шопа за Флагман.бг. Според изданието Жоро Шопа е по-малкият брат на Димитър Семерджиев-Шопа от Тополовград. Т. нар. Малък Шоп е известен като дясната ръка на Брендо, с когото са израснали от деца в Тополовград. Когато всички партньори и контрагенти на Банев го изоставили миналата година в очакване на дългогодишната му присъда, Жоро Шопа единствен му останал верен и към момента продължава да брани в негов интерес хотелите и затворените му комплекси, към които бившите авери протягат ръце.

Нападателят се издирва. Източниците сочат жертвата за бивш бодигард на Банев, който постепенно се е издигнал до негов бизнес партньор.

Семерджиев няма криминални регистрации в полицията за разлика от Брендо, който е под домашен арест и с две невлезли в сила присъди за наркотрафик.