За това информираха от www.zaslavi.com.

Гражданите, подкрепили Слави за референдума настояват:  "Парламентът да приеме законите, изпълняващи решенията на референдума - намаляване на субсидията на 1 лев, мажоритарен вот в два тура, задължително гласуване".

Ако всичко това не бъде изпълнено, подкрепилите настояват да бъде свикан национален протест, заявявайки:

"Искаме ти да оглавиш недоволството ни и да ни поведеш - ясно и категорично. Искаме уверен , категоричен и безкомпромисен водач , какъвто си ти. Има такъв народ и той ще скочи, само когато пред себе си има лидер, който ни обединява. Промяната ще успее само с обединение на гражданите и ясна цел. През есента да се проведат нови избори, в които Слави, да участваш и ти! Защото България има нужда от теб!".

Трите поредни спектакъла "Има такъв народ" събраха в зала "Арена армеец" внушителните 45 000 зрители. По време на тях шоуменът Трифонов отправи патриотични послания и даде път за изява на млади таланти, преплете класика, фолклор и "седем осми".

"Историята на България е история на всеки един българин и тя зависи от всеки един от нас. И Аспарух и Кирил и Методий и опълченците са записали имената си в историята, не защото някой ги е принудил, а защото са имали лична причина да сторят грандиозните си дела", бе едно от посланията.

Съдбата на България бе обрисувана с броеница, където тъмните мъниста са тъжни и нерадостни събития, а белите – хубави поводи, то какво ще е следващото мънисто в броеницата зависи само от нас, българите. Защото такъв народ има!

Трифонов каза, че българинът има достатъчно основание да се гордее и може да се подреди до най-стойностните и талантливи хора на света. Той призова от тази зала да се промени и известната фраза "Хубава работа, ама българска" на "Българска работа, ама прекрасна", защото първо сме българи, а след това всичко останало. И припомняйки за българският алпинист Христо Проданов отправи индиректното послание "Не заспивай! Не заспивай, ти си българин!”