Спешно се търсят кръводарители за 15-годишната Дора Димитрова, която е с опасност за живота след тежката катастрофа с петима пострадали младежи в Благоевград. Това съобщава във Facebook нейната леля Любима Русева, която призовава всеки, който може, да се отзове на зова за помощ.

Инцидентът стана в неделния следобед в района на пътен възел "Грамада". Младеж на 18 години, движейки се с несъобразена скорост по ул. "Иван Михайлов", е загубил контрол над автомобила, който се е ударил в стълб и се е преобърнал по таван.

След катастрофата с опасност за живота са 18-годишният водач, който е настанен за лечение в Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград, както и 15-годишно момиче, което е транспортирано за лечение в столична болница. Дора Димитрова е в кома с тежки травми и лекарите се борят за живота й.

С охлузни рани са три непълнолетни момичета, които също са пътували в автомобила, съобщиха по-рано от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

"Търсим кръводарители! За моята племенница, която е тежко пострадала при вчерашната катастрофа в Благоевград! Който може да се отзове, нека се свърже с мен. Благодаря ви!", призовава Любима Русева.

 

Желаещите да дарят кръв за Дора могат да го направят в "Пирогов":

ДОРА ЙОРДАНОВА ДИМИТРОВА

Кръвта за: РЕАНИМАЦИЯ ЗА ВЪЗРАСТНИ - БОЛНИЦА ПИРОГОВ

Кръвната група на дарителите може да бъде всякаква.