Това заяви в интервю пред bTV часове след освобождаването си от затвора "Изидрово" Спаска Митрова в дома си в македонския град Гевгелия.
Вчера тя бе пусната предсрочно освободена с двайсетина дни за добро поведение, след като прекара зад решетките два месеца и 8 дни. Президентът Георги Първанов нарече това закъсняло освобождаване, а премиерът Бойко Борисов директно заяви, че властите в Скопие са ни се подиграли и няма думи за македонското правосъдие, което вкарва в затвора майка на малко дете. Митрова бе осъдена, защото отказала да осигури на мъжа си среща с детето в определена за целта стая. Тя обаче категорично отрича да не е допуснала съпруга си до детето.
В интервюто си тя разказа още, че не е в добро здравословно състояние от момента на влизането в затвора и е била тормозена психически от управата.
"Правата, които ми се полагат, не се спазваха, не ми оказваха лекарска помощ", каза 23-годишната майка.
Тя сподели, че само другите затворнички са се отнасяли добре с нея.
"Когато беше в затвора от социалния център и беше пускана жена да я малтретира и тя беше много изплашена психическо", разказва пък майката на Спаска - Сузана.
Най-големият проблем за Митрова обаче е, че не й връщат детето.
След излизането обаче, Спаска все още няма информация къде е детето й, което й е отнето при ареста.
"В момента най-важно е да си върна дъщерята. Това ми е първото и основното.
Но не знам къде е дъщеря ми. Щом излязох от затвора веднага отидох в полицията, така ме посъветваха, защото там ми я взеха. Полицаят обаче беше доста агресивен към мен, каза ми: знам те коя си, няма какво да търсиш тук, няма никакво дете, нас не ни интересува", разказа Спаска.
От социалните служби пък й казали, че тя още би трябвало да е в затвора и не знаят къде е дъщеря й. Очаква се нов съдебен процес, на който да бъдат решени правата върху детето, въпреки че те вече са присъдени на нея.
"Случаят "Спаска Митрова" не е приключен, докато тя не си върне дететето и не дойдат да се лекуват в България, където имат готовност да ги приемат във Военно-медицинска болница", заяви тази сутрин пред bTV  министърът без портфейл Божидар Димитров.
Той отбеляза, че за освобождаването на Митрова по пътя на тихата дипломация е бил упражнен много сериозен натиск от премиера Бойко Борисов, който няколко пъти с категоричен тон е поискал в разговор с македонския си колега тя да бъде освободена. Димитров отбеляза, че в самата Македония няма осъдена жена за подобно престъпление.
"Спаска Митрова не е нито първият, за съжаление, надали ще е последният случай на българин, преследван заради националното си самосъзнание", каза още министърът.