След успеха на първото издание на CreaTech Summit South-East Europe, София отново ще бъде център на иновациите и креативността, като домакинства второто издание на международната конференция на креативните индустрии. Събитието ще се проведе между 29 февруари и 1 март в съвременния център за изкуства "Топлоцентрала".

CreaTech Summit South-East Europe ще събере представители на различни креативни индустрии от България и чужбина, включително гейм дивелъпмънт, филмова индустрия, дизайн и имърсив технологии. Организатори на събитието са CreaTech Bulgaria, подкрепени от Иновация Норвегия, Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия (ИАНМСП), Столична Община и JA България.

"Както обещахме, щастливи сме, че отново имаме възможността да домакинстваме събитие от такъв мащаб в София. След миналогодишния ни успех, очакваме и сега да съберем на едно място представители на ключови звена от над 15 европейски държави, които ще споделят своя опит и положителни примери. Освен това, в тазгодишното издание, всички заедно ще подпишем Меморандум за Балканско сътрудничество в насока за развитие на креативните индустрии. Наш приоритет е да наложим София, като регионален център на културните и творчески индустрии!", споделя Геновева Христова, председател на CreaTech Bulgaria. 

Записването за участие в конференцията е вече отворено и е безплатно. Желаещите могат да се запишат могат да го направят тук.

Културните и творческите индустрии играят важна роля в съвременното развитие на обществото, генерирайки значително икономическо богатство и спомагайки за формирането на идентичност и култура на всяка нация.

CreaTech Summit South-East Europe си поставя за цел да осъществи широк обществен дебат и да създаде основа за обща стратегия за развитие на културните и творческите индустрии, базирайки се на споделения опит и европейските тенденции. Събитието предлага и отлична възможност за формиране на бизнес и институционални партньорства.