Дни преди изборите той обяви в профила си във Фейсбук, като написа:

"Изпълнихме обещаното! София, свободна си!".

Бензиностанцията ще работи денонощно, като едновременно могат да се зареждат 50 автомобила.

Най-масовият бензин A-95H ce пpoдaвa нa цeнa oт 1,88 лeвa нa литъp, дизeлът - зa 1,86 лeвa, a гaзтa - зa 0,91 лeвa.

Бизнесменът разказа пред медиите за трудностите, с които се е сблъскал и бюрократичните пречки около издаването на разрешителното за строеж.

"Според мен това е едно от най-модерните съоръжения в България и е нещо, с което можем да се гордеем, защото е в Топ 3 на Европа", добави Марешки.

Първоначалният му план бил да отвори около 10 по-малки бензиностанции в София, но проектът се е променил и към днешна дата се очаква да бъдат отворени още 3 големи обекта - в квартал "Младост", на "Цариградско шосе" и на "Ботевградско шосе".

Вижте снимки >>


Марешки не очаква реакция от страна на картела, тъй като тя се изразявала в блокиране на неговите обекти, но ако това се случи той смята, че "хората от другите райони ще излязат със сопите и ще ги изгонят от България."

Моментът за отварянето на бензиностанцията не е случаен. Марешки заяви, че е искал да отвори обекта още през ноември.

"Представяте си какво ми се е случвало, за да може още четири месеца да ме забавят", обърна се той към журналистите.

Той разказа още, че един от най-големите доставчици на горива в България му е изпратил писмо, с което го уведомява, че до изборите няма да може да му доставя гориво и вероятно е бил заплашван.

"Това нещо сме го виждали в търговията с лекарства. Както се справихме тогава, така ще се справим и сега", убеден е Марешки.

Той е категоричен, че бизнесмоделът му на ниски цени и високи обороти доказва, че "няма нужда, ако си кмет или министър да ограбваш собствения си народ."

Марешки смята, че българският народ е благодарен и ще прави коалиция само с него - по програмата във всеки български град да има бензиностанция, която да продава евтино, а който иска да купува скъпо - избор има за всеки.

До тoзи мoмeнт бeнзинocтaнциитe нa фиpмaтa VM Petroleum в cтpaнaтa бяxa 14 - две във Bapнa, Гopнa Opяxoвицa, Русе, Бургас, Стара Загора, Силистра, Cвищoв, Paзгpaд, Πaвлиĸeни, Aйтoc, Гaбpoвo, Cливeн и Дoбpич.