От 30 ноември бюро "Съдимост" ще се помещава на новия адрес на бул. "Патриарх Евтимий" 2, с работно време от 9.00 ч. до 17.30 ч., без обедна почивка, съобщиха от съда, предаде БТА. Приемането на заявления и издаването на свидетелства ще се извършва изцяло и само в сградата на бившия Нотариат. За удобство на гражданите, там са разположени три каси за внасяне на държавната такса при издаване на свидетелствата за съдимост. Режимът за издаване на свидетелствата не се променя.
Освен Бюро "Съдимост", в сградата на бившия Нотариат ще се преместят още четири административни звена, които досега се помещаваха в СРС. Известно е, че от години СРС има проблем с условията за работа, посочват от съда. Не достигат както съдийски кабинети, така и помещения за секретари и деловодители. Поради това, след като съдиите по вписванията от "Служба по вписвания" са се настанили в сградата на Агенцията по вписванията, ръководството на съда използва възможността да премести част от администрацията на СРС в бившия Нотариат, за да освободи място за съдии, секретари и деловодители.
Дейностите по цялостното изнасяне на звената започват от петък и ще продължат до 30 ноември. Мебелите и техническият инвентар ще бъдат пренесени с помощта на затворници, под наблюдението на служба "Съдебна охрана". Всички текущи и архивни документи ще бъдат опаковани и пренесени до новия адрес от служителите, които работят с тях, също под наблюдение на съдебната охрана.
В понеделник в 9.30 ч. председателят на СРС съдия Красимир Влахов ще посети сградата на бул. "Патриарх Евтимий" 2, за да се увери, че служителите от преместените звена имат условия да работят пълноценно, добавят от съда.