Обилният снеговалеж затвори пътища и ограничи движението у нас.

Проходът "Троян - Кърнаре" е затворен за всички превозни средства. Към 9,00 часа бе затворен и прохода Шипка. Поради силен вятър, снегонавявания и намалена видимост временно е ограничено и движението по пътя гр. Шипка - кръстовище за с. Крън, и по пътя между гр. Шипка и с. Шейново. Засега останалите проходи в страната са отворени, но ограничени за тежкотоварни автомобили над 12 тона. 

Затворен е пътят Хасково - Кърджали заради почистване на обилния снеговалеж. 

Малко след 3 часа тази сутрин беше ограничено движението по магистрала "Хемус" на територията на София-област за камиони над 12 тона. Шофьорите изчакват на място.

Временно ограничение има и на пътя Враца - Монтана.

В Монтанско Републиканската пътна мрежа е чистена с 50 машини. На "Петрохан" снежната покривка е над половин метър, цяла нощ е имало тежка техника.

Пътят Белово - Юндола е временно ограничен за тежкотоварни камиони. 

Движението в тунела "Кочериново" на АМ "Струма" временно се осъществява с повишено внимание поради авария в електрозахранването.

Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по пътя Ябланица - Плевен, в посока София, на територията на област Ловеч, поради почистване на снега. По същата причина временни ограничения на движението има и по пътя Аксаковска панорама - Кичево.

 

В София повече от 120 снегорина са работили през нощта. Обработени са улиците, по които се движи масовият градски транспорт и главните улици за районите. Почистват се спирки и подходи към подлезите.

От Столичната община напомнят на управителите на търговски обекти, офиси и на етажна собственост да почистят прилежащите към сградите им тротоари.