След трите почивни дни километрични опашки от автомобили се образуваха на главен път Е-79 в неделния следобед. В посока София движението е затруднено и има задръстване от коли, идващи от Банско, както и от Кулата, които се събират при пътен възел "Симитли", предаде bTV.

До включването в АМ "Струма" при Благоевград движението е изключително натоварено.

Тапа се образува и на АМ "Тракия" в посока София. Опашката от коли започва още преди Ихтиман. Причината е катастрофа между два автомобила край Вакарел. Няма пострадали хора, но движението е затруднено. Опашката от коли е над 15 км, като те се предвижват в посока София.

В цялата страна полицейското присъствие е засилено. Екипите следят за движение с превишена скорост, управление на автомобили след употреба на алкохол и наркотици, както и за шофиране от неправоспособни шофьори

В рамките на изминалия ден са установени общо 36 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях 17 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 19 - с над 1,2 на 1000, а четирима са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 20 души, а шестима са отказали да бъде тествани.

Общо 8855 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 114 водачи и пътници.

Съставени са 2151 фиша и 533 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Петнайсет души са ранени в 12 тежки катастрофи, станали през изминалото денонощие, съобщиха по-рано днес от МВР. На територията на столицата са регистрирани седем леки и една тежка катастрофа, един човек е пострадал.

Жена беше ударена днес около 11:00 ч. на пешеходна пътека от автобус на градския транспорт В Пловдив.