След кратко боледуване и престой в болницата отец Иван вече е по-спокоен за идващата зима. Преди дни той призова за помощ от хранителни продукти, защото складовете на домовете в Нови хан и Якимово са празни преди зимата.


В Якимово отецът е настанил в къщи над 100 жени, мъже и деца. Една от тях - Диана, вече взе поредната помощ за последните няколко дни. С тях ще храни четиричленното си семейство.

"Разбира се, че съм доволна. Тези продукти ще са достатъчни за няколко месеца", казва тя.

Десетки хора и фирми от страната дариха продукти, а преди дни от Министерството на труда и социалната политика осигуриха 2,5 тона храни.

"Изведнъж хората се сетиха за нас и аз им благодаря, защото ни бяха забравили покрай пандемията и този коронавирус. Всеки гледа себе си и направо си ни бяха забравили. Изведнъж поне два буса пълни догоре с продукти се събраха за една седмица", казва отец Иван.

А вратите му остават отворени за всички в нужда. Историите на хора изпаднали в беда и потърсили помощ не спират.

Друг, потърсил спасение в приюта, е Николай, който е дошъл преди няколко месеца при отец Иван, защото останал без дом.

"Ако не е той, ние нищо не можем да правим, няма къде да отидем", споделя мъжът.

Хората са благодарни на всички, които им помогнали.

"На тези хора, които се отзоваха, им благодаря от сърце и да им кажа да се радват, че са успели да ни помогнат, защото ръката, която дава, тя не обеднява. И нека Бог да им възвърне многократно това, което са ни дали", казва отец Иван.

Отецът се надява и на финансова подкрепа, за да може да се плаща редовно електричеството в приюта.