Кенгуруто, което избяга от зоопарка в Сандански, беше открито невредимо след 17 дни издирване. Малко преди да бъде заловен, Кики е забелязан в нива с царевица в района. Беглецът е открит в оранжерия с маруля, заградена с мрежа. След това е върнат в зоокъта, където го чакали другите четири двуутробни бозайника, съобщи bTV.

"Преди 3 дни собственикът на оранжерия край града го е забелязал и ни сигнализира. Решихме да не предприемаме веднага действия, а го следихме с бинокли два дни от разстояние. Днес то се приближи много до оранжерията, отворихме я и то влезе вътре. Така трима човека го заловихме и го транспортирахме обратно в зоокъта", разказа шефът на малкия зоопарк Георги Каменаров пред "24 часа".

Мястото, на което е намерен Кики, е на 7 км западно от Сандански по долината на р. Струма и на около 100 м. от новостроящата се магистрала. Когато шефът на зоокъта и двамата му помощници се приближи до него в оранжерията, то не се изплашило, а напротив - започнало да се гали в тях. Кенгуруто е било в добро здравословно състояние и не е гладувало. 

Преди два месеца Кики заедно с майка си и сестрите си тръгнал от Кресна към новия си дом в Сандански - били дарени от еспозиционния център, в който има още елен, кошута и муфлони.

"Пак е успяло да избяга от този частен зоокът, където ни ги подариха животните и е отсъствало една седмица, и се е върнало. Кенгуру беглец", коментира по време на издирването началникът на зоокъта.