Дъщерята на Илиана Раева и Наско Сираков - Славея Сиракова, публикува видео в профила си във Facebook, в което тя твърди, че се вижда как нейни съседи тормозят нея и други живущи в сградата.

"Насилието не трябва да поражда насилие, а СПРАВЕДЛИВОСТ! Искам съседи приятели, а не терористи! Това видео е компилация от малко от многото моменти на абсолютно неоснователен и системен тормоз към мен, съседите ми, децата ни и дори портиера ни, който е изключително добър, услужлив и скромен човек. Тормоз оказван ежедневно от едни конкретни наши съседи мъж (лекар) и жена (служител на МВР), защото смятам, че такива ситуации не е редно да бъдат пренебрегвани", заявява Славея Сиракова в социалната мрежа и продължава:

"Пиша от мое име, но и от името на моите съседи, които считам и за приятели и вярвам, че никой не е длъжен да живее в тормоз и страх! Вярвам също така и в държавните институции, към които сме се обърнали многократно вече повече от година".

По думите на Сиракова Диана Атанасова, която е служител на МВР, и нейният съпруг Юлиян Моллов - лекар, тормозят останалите съседи и "очевидно лишени от морал, етика, човечност, елементарна любов и нежност са преминали от много време всички граници на адекватно поведение".

Никой не е длъжен да търпи такова отношение, системно да е заплашван без причина и да живее в страх. Да си МЪЖ и да заплашваш и ругаеш жена с най-грозните и гнусни обиди е недопустимо. Когато имаш проблеми със себе си не е решението да ги прожектираш върху околните! И това са само няколко примера от безкраен списък от обиди и заплахи", пише тя.

"Незнайно защо, тези хора живеят с идеята, че държавата работи за тях и безнаказано могат да безчинстват. Нося отговорност първо за дъщеря си, за себе си и разбира се за хората около мен, и в този ред нито аз, нито съседите ми ще оставим нещата да продължат по този начин", добавя дъщерята на Илиана Раева и Наско Сираков.

Тя благодари на семейството и приятелите си, както и на хората, които ще ѝ помогнат.

"Аз не искам и няма да живея по този начин", пише на финала на поста си Славея Сиракова. 

Публикацията ѝ идва по-малко от две седмици, след като психологът Иван Владимиров-Нав беше застрелян смъртоносно от свой съсед, с когото имаха дългогодишен битов скандал. Преди това съсед застреля и журналиста Иво Андреев на "Женския пазар" в София.