Това каза за БТА вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров.
Според промените, приети от правителството, се предвижда от 1 януари 2011 г. осигурителният стаж за пенсия да се вдигне с една година, а след това да расте с по още една година до 2013 г. включително. 

Митингът вероятно ще бъде съвместен с КТ "Подкрепа", двата синдиката съгласуват бъдещи действия, допълни Никифоров. Протестът ще бъде в деня на първо четене на законопроекта в парламента или между двете четения.

По думите на Никифоров на среща с министър-председателя преди повече от месец ръководството на КНСБ е договорило септември, преди внасянето на законопроекта в парламента да има активен диалог между правителството и синдикатите и да се потърси най-добрия вариант, но това не станало. КНСБ настоява незабавно да се оттегли варианта на законопроекта.

В отговор на въпрос Никифоров каза, че официална среща между ръководството на КНСБ и социалния министър Тотю Младенов за условията за пенсиониране на първа и втора категория труд досега не е имало. Синдикатът е против увеличаването на необходимата възраст за пенсиониране на работещите при тежки условия на труд, допълни той.

Против пенсионната реформа се обявиха през август и от ДСБ.