Както обикновено, 34-годишният мъж, считан за дясна ръка и наследник на убития две години по-рано на остров Аруба бос на СИК Поли Пантев, пристига в сградата на бившата баня, превърнала се във фитнесцентър, за да тренира. 

Женята е придружаван само от един гард - Николай Стойков. Те паркират джипа си "Мицубиши Паджеро" пред фитнеса, който е на бул. "Ситняково" точно срещу сградата на румънското посолство. Докато се качват по стълбите към фитнеса обаче Стефанов и Стойков виждат мъж с оръжие. Хукват към вратата, но ги пресреща втори килър. Стрелбата е с автоматично оръжие. 

Евгени Стефанов е прострелян с над 20 куршума, три от които в главата. Охранителят му е ранен тежко. Убийците бягат към ул. "Черковна", където ги чака черно "Ауди" и изчезват в столичния трафик. 

Стефанов е бивш член на групировката СИК, на високо ниво в йерархията на престъпния свят. Отдавна го наблюдавахме, защото създаваше много проблеми с наркотрафик и рекет", казва тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов.

Разследващите имат няколко версии за убийството на Женята. Едната е, че той е ликвидиран също заради изчезналите 600 килограма кокаин на колумбийската мафия, станали причина и за смъртта на Поли Пантев.

Вижте снимки

Според друга, 34-годишният Евгени Стефанов е бил поръчан от висаджиите Антон Милтенов-Клюна и Димитър Вучев-Демби, тъй като им бил конкурент на наркопазара. Женята е сочен за монополист в трафика на хероин от Турция към Европа. 

Третата хипотеза е, че до показния разстрел се стигнало, защото Женята бил замесен в опита за покушение над Константин Димитров-Самоковеца на 31 май 2003 година и в стрелбата срещу Кирил Кирилов-Японеца.

Нито една от версиите обаче не е доказана. Необясним остава и фактът защо Женята и гардът му не са стреляли по нападателите си, след като у тях са открити пистолети "Глок" и "Байкал". Николай Стойков оцелява, а разследването е прекратено. Както и при останалите показни убийства на подземни босове, поръчителите и извършителите на разстрела на Женята не са открити и наказани.