Програма "Хоризонт" ще има нов директор, след като управителният съвет на БНР прекрати договора с директора на досегашния - Ивайло Савов, който се пенсионира. Ръководството му благодари и до избора на титуляр назначи временно за изпълняващ длъжността настоящия главен редактор Николай Кръстев.

Малко по-късно водещата на "Преди всички" и дългогодишен съдебен репортер на БНР Силвия Великова обяви, че рокладите са стигнали до нея. По думите й днес, към 13.30 часа, избраният за и.д. директор на Николай Кръстев й казал, че няма вече да води "Преди всички" и няма да отразява новините за съдебната власт.

Потърсен за коментар, генералният директор на БНР Светослав Костов посочи като причина, че Великова по длъжностна характеристика е старши редактор в програма "Хоризонт" и не може да бъде репортер.

"Има ново ръководство на програмата, което решава как тя ще звучи по-добре. Никой никого не е свалял. Г-жа Великова по длъжностна характеристика е старши редактор в програма "Хоризонт" на БНР и тя ще продължи да изпълнява функциите си на старши редактор. Няма длъжностна характеристика на водеща или репортер. Тя има длъжностна характеристика на старши редкатор", заяви пред "Свободна Европа" Костов.

"Прочетох, че генералният директор на БНР обяснил, че в длъжностната ми характеристика пишело, че съм старши редактор, но не и водещ и репортер. Тя е доста стара, от много години, така че е нормално да пише това", отвърна по-късно пред "24 часа" Великова.

Вместо нея утре "Преди всички" ще се води от колежката й Диана Дончева.