Истински екшън се е разиграл преди месец в столичния офис на Държавната "Автомобилна инспекция", научи Dir.bg. Змия се е промъкнала в офисите, а при вида й служители са се надбягвали по пътя към изхода.


По-смели мъже са се опитали да хванат влечугото, заклейщвайки го с подръчни материали, включително и ножица. Каква е съдбата на змията не е ясно, защото е била изведена от сградата.

Стари служители на ДАИ коментират, че за първи път се сблъскват с подобно нещо.

В същото време се разбра, че служителите от инспекцията стягат протест заради ниското заплащане и лошите условия на труд.

Те са отправили писмо до премиера, финансовия министър и до транспортния министър, в което настояват за значително подобрение на техния работен статут.

Снимка: Дир.БГ

Работниците искат 100% увеличение на заплатите, които в момента са в рамките на 600-700 лева бруто, като се има предвид, че минималната заплата в страната става 560 лева, подобряване на условията на труд, защото има места, които от десетилетия не са ремонтирани, осигуряването на облекло и надеждна техника, за да вършат работата си, както и предприемане на мерки и недопускането на полагането на извънреден труд, включително чрез увеличение броя на заетите работници и служители.

Снимка: Дир.БГ

Снимка: Дир.БГ

Снимка: Дир.БГ