Красимир Тончев е с влязла в сила присъда за шофиране без книжка. Той разказа пред Дарик, че полицията никога не се е свързвала с него преди да публикува телефонния си номер.

Днес СДВР пусна 57 снимки на хора с влезли в сила присъди, които са обявени за издирване.

Красимир Тончев живее в Германия през последните няколко години. Той твърди, че през 2015 година е карал автомобил, без да има шофьорска книжка. Същата година е наказан с пробация 2 години и 6 месеца. Началото на миналата година обаче присъдата му става ефективна, без той да разбере. Полицията го обявява за издирване, за което той разбира едва днес от фейсбук страницата на СДВР.



Призовките се получават на адреса му по лична карта, където живее бившата му жена, с която не поддържа контакт, а полицията не е търсила други негови близки роднини.

„Не мога да ви кажа откога съм обявен за издирване. Не знам. Това го разбрах днес сутринта. Един приятел ми се обади и каза, че ме има във фейсбук сред най-лошите“, разказа Тончев.

Той заяви, че от полицията са го потърсили днес, след като е оставил телефонния си номер под публикуваната от СДВР снимка:

„С мен се свърза един полицай и ми писа дори във фейсбук, че ми е дал номера на тополовградската полиция. Казах, че те го имат от много време. Просто няма смисъл да ми звънят“.

Тончев допълни, че не мисли да се укрива, когато се прибере в България.

„Ще се предам като се върна в България. Аз не съм човек, който да се крие цял живот, просто не мога да понеса това. Не съм се крил никога, просто никой не ме е търсил“, обясни още Красимир Тончев.