С единодушно решение на редовно общо събрание Сдружение "Дамски форум"/Ladies Forum избра нов управителен съвет (УС) на организацията. За председател на УС бе избрана г-жа Диана Митева, която е сред дамите-основателки на сдружението и едно от основните лица на организацията, които стоят зад реализираните значими инициативи, подпомагащи развитието на позицията на жените в обществото.

"За мен е огромна привилегия, но и отговорност да бъда избрана за председател на Сдружение "Дамски форум". През годините нашата организация се утвърди като една от най-активните в страната с мисията си да предоставя възможности и подкрепа на много млади надежди в България да постигат професионални успехи, непрестанно разчупвайки стереотипи и доказвайки колко голяма може да бъде силата на жените в бизнеса. Радостна съм, че ще мога все така активно да влагам усилия за гарантирането на ролята на жената като градивен елемент на гражданското общество в страната и благодаря на всички мои колеги в "Дамски форум" за доверието, което отново ми гласуваха. За целия ни екип това не е работа, а кауза, зад която стоим с лицата си", сподели г-жа Митева непосредствено сред преизбирането ѝ за нов мандат като председател на УС на организацията.

В новия състав на управителния съвет бяха избрани още: Ани Шакарян ("БЕША-Б" ЕООД - официален представител на Rolex за България), Анна Захариева (FairPlay International), Ирена Комитова (Creative Solutions), Катя Димитрова (INTERPARTNERS Group), д-р Цветелина Дучева (Детска дентална клиника Dr. Cvety), Диана Пазаитова ("Фама кънсалтинг"), Светлана Ганева (Адвокатско дружество "Арсов, Начев и Ганева"), Радослава Масларска ("ЕЛАНА Трейдинг").

С аплодисменти и благодарност общото събрание изпрати д-р Жанет Захариева, която беше председател на Сдружение "Дамски форум" в продължение на един мандат и с три мандата като член на УС, и благодари за безценния принос и енергията на Анна Колева, Детелина Смилкова, както и на Диана Николаева и Доротея Николова (на които мандатът в Контролния съвет приключи).

Д-р Жанет Захариева отбеляза: "Предавам щафетата в ръцете на харизматичен лидер, който е доказал ангажираността си с каузите на Сдружение "Дамски форум". За мен беше чест и удоволствие да подпомагам мисията на Сдружението за овластяване на следващо поколение уверени дами и за партньорството ни с European Women On Boards с цел повече жени на управленски позиции и на ниво борд на директори да имат по-успешна професионална реализация".

Контролният съвет на сдружението също беше обновен и в него влизат Анна Бонева(Токуда Банк), Маргарита Петрова - Кариди (Business & Financial Lab Mar & Ko) и Маргарита Голева (KPMG Bulgaria Ltd.).

Организацията продължава да разчита на Светла Каишева като основен, неуморен двигател на силната дамска общност в качеството ѝ на изпълнителен директор.

Сдружение "Дамски форум" си партнира с European Women on Boards (EWOB) с убеждението, че в партньорствата има потенциал и с основна цел заедно да стимулират промяната и да създават по-широко въздействие. Двете организации имат много сходни мисии: да подпомагат кариерното развитие на жените и да насърчават равенството между половете във висшите ръководни нива в бизнеса и управлението. EWOB е платформа за обмен, не само между жени лидери и техни връстници, но и за национални асоциации в цяла Европа, обединени от една и съща цел: да се постигне по-голямо равенство между половете на нивата на вземане на решения.

===

За Сдружение "Дамски форум"

В "Дамски форум" членуват 125 дами на високи ръководни позиции или предприемачи с устойчив собствен бизнес. Мисията им е да споделят житейски и бизнес опит, да обменят идеи и да работят в посока развитие на обществото, позицията и ролята на жената в него. Сдружението е създадено в края на декември 2009 и официално е вписано в Търговския регистър през януари 2010 г.

Диана Митева е с над 30-годишен опит на най-високо мениджърско ниво в банковия и финансовия сектор в България. Била дългогодишен изпълнителен директор "Банкиране на дребно" в Банка ДСК, както и два последователни мандата председател на УС на Асоциацията на банките в България (АББ). Заемала е редица позиции в управителни и надзорни съвети на много успешни дружества вкл. "ДСК Управление на активи", "ДСК Лизинг", "ДСК Родина", "ДСК Мобайл", "ДСК Дом" и др. Активната си обществена дейност, насочена към подпомагане и развитие на таланти, реализира и като член на Съвета "Алумни" на УНСС и член на настоятелството на Фондация "За нашите деца".