Изданието информиа, че в началото на август миналата година от личната сметка на Бърнанке са изчезнали 900 долара. Малко преди това дамската чанта на съпругата му Анна Бернанке била открадната, докато тя била в кафене. В чантата била чековата книжка за семейната им банкова сметка. Тази дамска чанта попаднала в ръцете на членове на престъпната групировка "Cannon to the Wiz" и в последствие един от тях осребрил чек за сумата 900 долара.
Списанието твърди, че от действията на "Cannon to the Wiz" са пострадали над 500 души, а общите им загуби се оценяват на 2,1 млн. долара.
В комюнике до списанието, цитирано от Франс прес, говорител на Управлението за федерален резерв на САЩ, което Бернанке ще ръководи втори мандат, централният банкер признава, че съпругата му е станала жертва на измама. "Кражбите на самоличност са сериозно престъпление, което засяга милиони американци всяка година. Нашето семейство бе само едно от 500 (физически лица или морални жертви) на мрежа от злосторници", посочва Бърнанке в комюникето на УФР.