Десетки кучета, затворени на горен етаж в къща, тормозят жители на столичния квартал "Изток". Потърпевшите твърдят, че животните се отглеждат при нехигиенични условия и рядко ги виждат да излизат. Кучетата лаят денонощно, а наоколо се носи неприятна миризма, оплакват се съседи. Те са подавали много сигнали за нехуманното отношение към животните и за тормоза, на който са подложени хората наоколо, но без резултат, разказаха хората в района пред NOVA.

"От години се разнася ужасна миризма. Лаят също ужасно много ни тормози - сутрин рано, през нощта", посочи една от живущите в района.

"В изоставената къща има около 15 животни долу в двора. Две са на горен етаж и се джафкат постоянно. Непрекъснато подаваме сигнали и правим подписки до институциите. Отговарят ни, че това е частен имот и нищо не могат да направят. Спим с тапи на ушите, през които, за жалост, лаят също се чува", допълни нейна съседка.

След запитване , изпратено до институциите, стана ясно, че са извършени няколко проверки от Столичния инспекторат, но собственикът на изоставената къща не е могъл да бъде установен и че няма нарушение на обществените площи. "Пускали сме сигнали до всички възможни институции, включително до БАБХ, до МВР, до омбудсмана, до прокуратурата. Няма никакъв резултат. Идват, проверяват, имат папки, които са по една педя дебели, но казват, че няма какво да направят", оплака се потърпевша.