Предизвикателствата и горчилките в живота сплотяват семейството. Това е рецептата за дълъг и щастлив семеен живот на Йорданка и Петко Дончеви от павликенското село Димча. 

В началото на септември съпрузите отбелязаха официално 70-годишнината от своята сватба, а в Деня на християнското семейство - 21 ноември - бяха поздравени и получиха подаръци и от читалищното настоятелство при НЧ "Надежда - 1886" в село Димча. 

Да отпразнуваш благодатна сватба се среща изключително рядко, затова днес възрастните съпрузи са щастливи, че са устояли на бурите на живота. Йорданка и Петко разказаха за предизвикателствата и горчилките в съвместния им път, които още повече ги сплотявали.

Снимка: Facebook / НЧ "Надежда-1886" с.Димча

Възрастните съпрузи получиха и символични подаръци. За жената в семейството - баба Данче, както я наричат всички, бе предвидено бурканче с мед, за да е все така сладка и блага за мъжа си. Подаръкът за дядо Петко бе бутилка червено вино - за да е все тъй буен и да поддържа градуса на обич и разбирателство, обясняват читалищните дейци от Димча. 

"Пожелахме им дълъг живот и здраве и си дадохме заявката от сега, на 80-годишнината да бъдем отново техни гости", допълниха съселяните на семейство Дончеви.

Снимка: Facebook / НЧ "Надежда-1886" с.Димча

Други 51 семейни двойки в Община Павликени се врекоха във вярност повторно 50 години след първите си бракосъчетания през 1972 г. 

"Петдесет години Ви задържаха свързани в единство Вашите любов, преданост, дълг, отговорност и взаимно уважение. Така устояхте на всички превратности на живота и днес можем да се поздравим с успеха на Вашия брачен съюз. Днешните млади двойки могат много да научат от вас и се надявам да последват вашия житейски пример", поздрави ги кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.