Запитан от председателя на съдебния състав къде се намира адвокат Иванов, Рангелов отговори, че няма представа, предаде БТА. Подсъдимият обаче посочи, че държи Иванов да го представлява.
Днес бе докладвано, че в закрито съдебно заседание е определено вещо лице, което да извърши експертиза на здравословното състояние на Иво Карагеоргиев, което е причина за неявяването на подсъдимия в множество поредни съдебни заседания. Заедно с тях по искане на съда директорът на болница "Света Анна" е посочил и двама кардиолози, които да участват в изготвянето на експертизата. От тримата експерти днес се яви само един. Пред съда бе докладвано, че лекарите от "Света Анна" се намират в чужбина и не могат да изготвят експертизата в срока, който им е даден, поради ангажименти. Изпълнителният директор на болницата е уведомил съда, че понастоящем не може да посочи други вещи лица.
Според справка от Националния осигурителен институт, представена днес, за Иво Карагеоргиев липсват данни да е бил здравно осигуряван за периода от 1 януари 2007 г. досега. Съдебният състав назначи проверка на болничните листове на Карагеоргиев, представени днес и на миналото съдебно заседание. Тя ще бъде извършена от Регионалния инспекторат по здравеопазване - София град.
Множеството от призованите за днес свидели не се явиха. Сред тях бе и Младен Михалев-Маджо, който според данни от съседи, вече не живее на адреса, на който е бил търсен. Съпругата му - Елена Михалева, също бе призована за днес, но се оказа, че за нея е назначено домашно лечение, което я е възпрепятствало от явяване.
„Зависими сме от експертите”, призна градският прокурор на София Николай Кокинов. Той изрази надежда, ако експертизата е готова на 21 октомври, делото да  продължи по същество.
"Безкрайно съм неудовлетворен от случая с Маргините, вече може би 20 и няколко заседания циклим на едно място и то не заради нашето нежелание, а защото законът е такъв", каза днес след поредоще градският прокурор, запитан чувства ли се с вързани ръце от болничните листове, които се трупат по делото.
„В случая е по-лесно една корекция на закона, която би станала по-бързо, отколкото да оздравее подсъдимият Карагеоргиев", добави Николай Кокинов, цитиран от БГНЕС.
Заради отлаганията на делото прокуратурата образува досъдебни производства срещу експерти по делото. Ще се проверява дали са били правилни заключенията им, че Карагеоргиев не може да се явява в съдебната зала.

Вижте снимки на Маргините от съдебната зала