Възрастна жена от Враца, изгубила пенсията си по време на разходка, ще може да посрещне празниците, след като сумата беше събрана и върната на пенсионерката. До събирането на парите се стигна след призив във Facebook, в който жената помоли, ако някой намери изгубената сума от 320 лева, да ѝ ги върне, както и след репортаж в местна телевизия. 

На 11 април около 17 часа Сълза Антонова се разхождала със своя приятелка и седнали на пейка в града. 

"Трябваше да дам пари на един човек. Станах от пейката и извадих от джоба 60 лева. Останалите мои пари бяха в другата половина от калъфчето и явно са паднали - 320 лева. На следващия ден сутринта дойдох и обикалях, но нищо не намерих", разказва Сълза Антонова пред bTV.

"Две нощи не съм спала от мисълта, че парите ми са отишли и няма как да преживея", добавя още жената. 

Нейната приятелка - Литка, обаче отишла в местната кабелна телевизия, за да даде гласност на случилото се. Врачани откликнали, но не като намерили парите, а като събрали необходимата сума, за да възстановят изгубената. 

Още като си тръгвала от телевизията, Литка била спряна от жена, която ѝ дала 10 лева, за да ги предаде на приятелката си. "Аз се разплаках. Тя не си каза името", разказва приятелката на потърпевшата. 

Освен реакция от репортажа, имало и широк отзвук в социалните мрежи. "Тази нощ не съм спала от умиление и вълнение, че има толкова добри хора", споделя Сълза Антонова за щастливата развръзка.