След три месеца в кома Мирослав Павлов, военният парашутист, пострадал при тренировка край Пловдив, дойде в съзнание. Той получи сериозни травми, след като през май не се отвори автоматичният му парашут при приземяването край Чешнегирово. Павлов получи черепно-мозъчна травма и фрактури на крайниците.

За идването в съзнание на командоса съобщиха на страницата си във Фейсбук от Силите за специални операции, които призовават за събиране на 150 000 евро за възстановяването на колегата си.

"Преди три месеца, нашият колега старшина Мирослав Павлов пострада сериозно при изпълнение на служебните си задължения. Седмица след инцидента никой не даваше гаранции, че той ще се събуди от комата, в която беше изпаднал след тежката закрита дифузна черепно-мозъчна травма. Днес, три месеца по-късно, с-на Павлов вече е в съзнание, разговаря с близките си, с медиците от Военна болница - Пловдив, като бавно възвръща функционалните възможности на тялото си", съобщиха колегите му.

По техните думи напредъкът във възстановяването на Павлов се дължи изцяло на лекарите от ВМА - София и Пловдив, всекидневните грижи на семейството му и моралната подкрепа на всички негови колеги и приятели, които се молят ежедневно за неговото възстановяване.

"Сега, той има нужда от интензивно лечение и специална рехабилитация, които да помогнат за връщането му към нормален начин на живот.

Към настоящия момент в #СКСО е инициирана кампания за ежемесечно събиране на средства на доброволен принцип за подпомагане на лечението му. За възстановяването му е необходимо в кратко време да се събере сума от 150 000 евро, която е непосилна за неговите близки", пишат от Силите за специални операции. За същото призовават и от информационния център на МО във Фейсбук.

Средствата са необходими за специализирана рехабилитация, медикаментозно лечение и транспортиране до болничното заведение в чужбина, като на този етап е разговаряно с болници в Турция и Израел.

"Помогнете ни да съберем нужните средства за лечението на Мирослав и да дадем шанс на един достоен военнослужещ от Специалните сили на Българската армия да си върне живота!!!", отправят зов за помощ от Силите за специални операции.

Дарителската сметка е:

"УНИКРЕДИТ БУЛБАНК" АД
IBAN: BG69UNCR70001525005765
BIC: UNCRBGSF
Валута: ЛЕВА
Титуляр: Мирослав Павлов Павлов
PayPal: help_miroslav@abv.bg