Благотворителната кампания "Капачки за бъдеще" дари третата неонатална линейка за нуждите на Отделението по неонатология на Университетската болница "Канев" в Русе, съобщи БНР.

С линейките ще се транспортират новородени от три области - Русенска, Разградска и Силистренска, според нуждите на всяко от бебетата.

Вижте всички снимки ТУК>>>

Този специализиран превоз е купен със средства от благотворителната кампания "Капачки за бъдеще" и днес болницата в Русе я получи от основателя на кампанията Лазар Радков, който представи оборудването.

Снимка: БТА

"Разполага със специализиран транспортен кувьоз, с кислород и всякакви необходими за поддържането на подходяща за едно новородено функции. Разполага с респиратор, аспиратор, монитор за жизнени показатели, перфузор, много важно, и най-важното - една специализирана антиоблиционна платформа отдолу, под самия кувьоз, която да поема вибрациите нагоре-надолу, напред-назад. Знаете какви са ни пътищата", обясни Радков.

Снимка: БТА

Само през тази година 125 са родените недоносени деца в Русенската болница, а част от тях са имали нужда от транспорт до столицата и това е било тежък проблем за медиците и семействата на бебетата.

Снимка: БТА