Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова изразиха съболезнования по повод кончината на вицепрезидента на Република България в периода 2002-2012 г. Ангел Марин, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Ангел Марин извървя жизнения си и професионален път с решителност, защитавайки интересите на българските граждани и родината. Отечеството ни ще го запомни като енергична личност, чийто живот и дейност са пример за постоянство и последователност в отстояване на справедливостта и доброто на нашето общество", заяви държавният глава Румен Радев по повод кончината на Ангел Марин.

"Напусна ни достоен и отговорен човек, български генерал, политик и общественик, отдал безрезервно сили и енергия за демократичното развитие и просперитета на страната ни", посочи в съболезнователното си писмо до семейството и близките на Ангел Марин президентът.

Румен Радев подчерта ясните и принципни позиции, отстоявани от него смело и последователно, независимо от превратностите на политическата конюнктура.

"Генерал-майор Марин ще остане в историята на Българската армия с безкомпромисния си професионализъм, принципност и високо чувство за дълг и чест", отбеляза Радев. "Негова неизменна кауза бяха благоденствието и сигурността на България", допълни той и подчерта, че на тях Ангел Марин е останал верен и като вицепрезидент на България в два последователни мандата.

Своите съболезнования към близките на Ангел Марин изрази и вицепрезидентът Илияна Йотова.