Бунт избухна в столичния квартал "Христо Ботев" заради убитото ромско момче, предаде bTV. Стотици роми излязоха на протест с искане за доживотна присъда за стрелеца - пазач в депото. "Неговите деца да убият така, както той уби нашите деца", кълнеше гневна жена.
Инцидентът се случи в събота по обяд, когато Велин Стоянов-Жабата неговия приятел се промъкнали в депо "Подуяне" за старо желязо. Охранителят затстрелял и двамата. Жабата издъхва на място, а приятелят му Камен Недков беше опериран по спешност в "Пирогов".
Арестуван като заподозран за извършване на убийството е един от охранителите на хладилното депо в кв. „Подуяне“, съобщи БНТ.

50-годишният служител на охранителната фирма е задържан за 72 часа и е основният заподозрян за тежкото престъпление. До задържането на мъжа се стига, след като полицаите направили оглед на мястото на инцидента.

На местопрестъплението са открити гилзи от пистолет, а записите от охранителните камери са иззети от разследващите.
Очаква се в сряда случаят да бъде внесен в Софийска градска прокуратура, а на заподозреният да бъдат повдигнати обвинения за убийство. Ако бъде признат за виновен – 50-годишният охранител може да получи между 10 и 20 години затвор.