Трима души - две жени и един мъж - са арестувани във връзка със злокобно престъпление, което потресе Румъния в края на октомври, съобщава в. "Гъндул".

Заподозрените, които са задържани в предварителния арест за 30 дни, са признали, че са пребили до смърт 32-годишната Михаела Сабина Мирча, след което са я транспортирали до поле в окръг Гюргево, къде запалили напъханото в куфар тяло. Те са разкрити след като пътни камери са установили колата, с която е превозено тялото в куфара преди да го запалят.

Според разследващите жертвата, която проституирала, е живеела в общо жилище в Букурещ с другите две жени, които са сестри, и 21-годишния мъж - приятел на една от сестрите. Смята се, че той е бил сводник на жените, а престъплението било извършено след конфликт между тях.

Първоначално тримата задържани зявили, че жертвата е пила инсектицид по неизвестни причини и че се е опитали да я реанимират. Така обясняват нараняванията по гръдния й кош и трите счупени прешлена, които аутопсията е установила. След като видели, че жертвата е починала, тримата се уплашили и сложили безжизненото й тяло в куфара и го занесли в покрайнините на Гюргево и го запалили.

След разпит в продължение на 12 часа двете сестри разказали как действително са се случили събитията. Сабина била убита заради спор за пари. Първоначалните разследвания разкриват, че мъжът е този, който я е убил,  двете жени са я носели след убийството. Изглежда Михаела Сабина е била изнасилена няколко пъти, преди да бъде убита, а аутопсията е показала, че е използвала силен инсектицид. Остава да се разбере дали тя е консумирала отровата след няколко дни мъчения, през което време е била иззета в къщата или принудена от престъпниците да го направи.

Шокиращото престъпление стана известно в края на октомври, когато шофьор на ТИР забелязал горящия куфар край пътя и се обадил на телефон 112. Криминалистите констатираха, че тялото на младата жена е изгоряло на 90 процента, а установяването на самоличността й отне около седмица.

32-годишната Михаела Сабина Мирча

Снимка: YouTube скрийншот