Тържествената церемония по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от специализация "Медицинско осигуряване на въоръжените сили" от випуск 2023 - "Васил Левски" започна във Военномедицинската академия (ВМА) в София.

Президентът Румен Радев прие почетния строй и връчи дипломата и пагоните на курсанта първенец в специализация "Медицинско осигуряване на въоръжените сили" от Випуск-2023 "Васил Левски" на Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров".

Лейтенант Лора Василева Хаджиянева получи предметна награда - възпоменателен медал "Васил Левски 150 г. безсмъртие" и парична награда за постигнати високи резултати през целия курс за обучение на основание на Закона за въоръжените сили на Република България.

Още снимки от церемонията ВИЖТЕ ТУК>>

Снимка: БТА

В церемонията по награждаването участват и министърът на отбраната Тодор Тагарев, и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Снимка: БТА

В звание "лейтенант" ще бъдат произведени 17 младежи и девойки от първия випуск военни лекари, завършили пълния шестгодишен курс на обучение в специализация "Медицинско осигуряване на Въоръжените сили". Обучението се осъществява по тристранната програма на Висшето военноморско училище - Варна, Медицински университет - Варна и ВМА - София, допълниха от пресслужбата.

Снимка: БТА

Петнайсет от младите военни лекари са с отличен успех, а двама от тях, които са с най-висок успех, веднага ще започват работа във ВМА. Останалите ще постъпят в различни военни поделения в страната, казаха за БТА от ВМА.

Снимка: БТА