Ако Навални беше българин, щеше да разследва шкафчето на Борисов. Това обяви държавният глава Румен Радев по време на отчета си за четири години от встъпването си в длъжност. Държавният глава бе попитан защо няма позиция за ареста на руския опозиционер, а той отговори, че позицията му е била ясна много отдавна - когато хиляди протестираха под прозорците му, имало е арести.

"Винаги съм бил против арестите и насилието над мирно протестиращи граждани, независимо къде са, против използването на сила за разправа с опозицията, против заглушаването на медиите. Не е изненада, че Борисов заема демократични позиция по отношение на Навални под крилото на ЕС. Там има механизми, а той представлява България. Още повече, че това е твърде удобно за премиер като Борисов, защото най-лесно е да се крие кризата у нас. Ако Навални беше българин, той щеше да се занимава със шкафчето на Борисов, а Борисов щеше да заплашва да го изгори, както прави с Елена Йончева", коментира Радев.

"Очаквам, че наред със защитата на Навални премиерът ще отговори и на други критично важни за България въпроси - защо неглижира интерконекторните връзки със съседите ни, а по спешност построи "Турски поток" в България. Кога ще видя реална икономическа обосновка и себестойност на този проект, в който бяха закопани 3 милиарда наши пари", попита Радев.