Издирването на двамата туристи в Стара планина е прекратено, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС). Търсенето на мъжа и жената се прекратява до получаване на повече информация.

Издирването на двамата туристи продължи три дни. Планински спасители ги търсиха в района на връх Ботев. Лошото време в планината затрудняваше мисията им.

От ПСС не разполагат с никаква информация за местонахождението на мъжа и жената. Знаят само, че жената е с травма на крака.

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха също от ПСС. Времето е облачно, по билата духа силен вятър.

От съоръженията работят първа и втора линия "Студенец" на Пампорово, кабинковият лифт "Ястребец" и въжената линия "Ситняково" на Боровец, както и кабинковият лифт на Витоша.

През изминалото денонощие няма регистрирани инциденти с туристи. Прекратено е издирването на двамата туристи в Стара планина до получаване на повече информация за местоположението им.

Над планините облачността ще е по-често значителна, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На много места ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°.